Grad Opatija
Službene stranice

Susret gradova prijatelja

Poziv na ovogodišnji 7. susret Gradova i općina - prijatelja djece

Datum: 17.6.2013.

Poštovani/e,

Zadovoljstvo i čast nam je pozvati Vas na ovogodišnji  7. susret Gradova i općina - prijatelja djece koji će se održati u Opatiji, u petak 13. rujna 2013. godine.

Izuzetno nam je važno da i Vi svojom nazočnošću date potporu našim dugogodišnjim naporima da odrasli i djeca uče jedni od drugih, da zajedno uljepšamo život djece u zajednici diljem Hrvatske.

Zahvaljujući  Središnjoj kordinaciji Akcije Gradovi i općine -  prijatelji djece, Savezu Društava Naša djeca Hrvatske, UNICEF-u, svoj djeci Hrvatske koja sudjeluju u provedbi Akcije, dosadašnjim političkim predstavnicima iz gradova i općina Hrvatske koji su Akciji dali podršku još od 1999., zahvaljujući svim stručnjacima iz svih područja života djece koji aktivno sudjeluju u unaprijeđenju njihovih života, volonterima i entuzijastima, danas djeca diljem Hrvatske žive sretnije i zadovoljnije. Danas, oko 90 gradova i općina u Hrvatskoj sudjeluje u Akciji, a 40 nose počasni naslov Grada ili Općine - prijatelja djece.

 Vaša nazočnost će biti podstrek za daljnji rad predstavnicima svih  gradova i općina, od djece, gradonačelnika, volontera koji rade s djecom i svih onih koji se bore za ljepši i sretniji život djece Hrvatske.    

Posebna nam je čast što smo domaćini ovog Susreta u godini u kojoj postajemo nova članica Europske unije.  Osim toga,  2013. godina je Europska godina  građana, a tema našeg susreta je  upravo aktivno građanstvo, odnosno dječja participacija. Ponosni smo na naše male građane, posebno na vijećnike Dječjeg gradskog vijeća koji već osmi saziv aktivno sudjeluju u unaprijeđenju života djece Opatije, promičući ideju partnerstva, tolerancije i prijateljstva među djecom i odraslima u zajednici i na međunarodnom polju.

Očekujemo Vas s veseljem i radujemo se zajedničkom druženju u Opatiji.

 

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite što ranije, kako bi mogli što kvalitetnije planirati naš susret. Kordinator Susreta je Marta Berčić. Sve informacije možete dobiti upitom na telefon broj 051/680-146  ili 099 3331731 ili na e-mail adresu marta.bercic@opatija.hr

 

KOO Akcije Grad Opatija- prijatelj djece                                                    GRADONAČELNIK

  Ivo Dujmić, ing.