Grad Opatija
Službene stranice

Javni istupi


Gost DNEVNIKA RITV-a Ivo Dujmić


IZJAVA IVE DUJMIĆA, GRADONAČELNIKA OPATIJE O HANFA-INOJ ODLUCI U SLUČAJU OPATIJA – LIBURNIA RIVIERA HOTELI:

Opatija, 5.listopada 2012.

„Izuzetno smo  zadovoljni odlukom HANFA-e o obustavljanju postupka o utvrđivanju obveze grada Opatije i drugih liburnijskih općina da objave ponudu o preuzimanju dionica Liburnia Rivijera Hotela.

 Ovom jučerašnjom odlukom HANFA-e, koja je nakon što je Opatija dobila pozitivnu presudu Visokog upravnog suda, bila i jedina moguća, slučaj LRH je za grad Opatiju i liburnijske općine uspješno završen.

Naša odluka  da na sudu osporimo neodrživo rješenje HANFA-e bila je ispravan korak.  Krenuli smo u sudski spor s ciljem obrane vitalnih gospodarskih interesa grada Opatije i općina Matulji, Mošćenička Draga i Lovran.

Vjerovali smo u pravnu državu i pokazalo se da smo imali pravo. Drago mi je da je postupak gotov i da smo na ovaj način uspješno zaštitili imovinu i interese grada i građana Opatije i susjednih općina“ izjavio je gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić


INTERVJU NOVI LIST

7. 1. 2013.

INTERVJU s opatijskim gradonačelnikom  IVOM DUJMIĆEM pod naslovom "STIŽU NAM INVESTITORI" objavljen u NOVOM LISTU, 7. siječnja 2013. možete pročitati ovdje .

Intervju je vodila novinarka Novog lista Dolores Juretić.