Grad Opatija
Službene stranice

Opatija kandidat za Međunarodni zlatni cvijet 2017.

Opatija je prvi hrvatski kandidat u kategoriji gradova na međunarodnom natjecanju za prestižnu nagradu Međunarodni zlatni cvijet 2017. što je dodijeljuje Communities in Bloom – CiB u suradnji sa KEA-om. Zlatni cvijet je međunarodno natjecanje u sklopu kojeg se osim uređenosti i ljepote nekog grada, hortikulture, kvalitete života građana, ocjenjuje i kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća grada te korištenje i promocija obnovljivih izvora energije tj. održivog razvoja mjesta.

Na završnoj svečanosti 23. međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza i 19. međunarodnog festivala turističkog filma održanima u  Solinu u studenom prošle godine  objavljena je nominacija Opatije za prestižnu nagradu Međunarodni zlatni cvijet. Ukupno je 3500 prijavljenih gradova iz cijelog svijeta;  za nagradu je nominirano 76 gradova, dok ih je sedam uslo u finale - a Opatija je jedan od finalista. Službeno stručno povjerenstvo nagrade Zlatni cvijet koncem lipnja će obići Opatiju, kada će prvoj dami hrvatskog turizma dati i ocjenu.

Opatija je izabrana kao hrvatski kandidat čime je i potvrđena činjenica da se Opatija svrstava u sam vrh parkovne arhitekture Hrvatske.

Kako bi to bila ona najviša ocjena, Opatija ništa ne smije prepustiti slučaju i maksimalno se priprema ne bi li osvojila i ovu vrijednu nagradu.