Grad Opatija
Službene stranice

 

EU PROJEKTI U TIJEKU

1. Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II

2. Završetak izgradnje sustava sekundarne kanalizacije i vodovoda na Poljanama, područje Ladeti-Strmice

3. Izrada studijsko-projektne dokumentacije za projekt Vodno komunalni Projekti Opatijske rivijere - Rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda i sustava sanitarne kanalizacije – Mala Učka - Vela Učka - Poklon, Rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda i sustava sanitarne kanalizacije Učka – Poklon – Rečina – Sejnice i  Rekonstrukcija vodoopskrbnih cjevovoda i sustava sanitarne kanalizacije Učka – Tunel Učka – Pečnik

4. Izrada glavnog projekta energetske obnove zgrade dječjeg vrtića Volosko - ref. oznaka 4c1.1.

 


OKONČANI EU PROJEKTI

ZERO WASTE

Kao projektni partner  uz ostalih osam partnera (iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije) Grad Opatije je sudjelovao u projektu akronima "ZERO WASTE" koji je bio financiran iz IPA programa Jadranske prekogranične suradnje 2007.-2013. Neki od ciljeva projekta bili su eliminiranje negativnog utjecaja na okoliš velikih okupljanja, transformacija otpada uslijed turističkih tokova u novi resurs za lokalnu zajednicu, stvaranje web mreže postojećih događanja i festivala sa smanjenim utjecajem na okoliš i sl.

 

MLADI U ZAJEDNICI BEZ BARIJERA

je projekt kojeg je proveo Savjet mladih Grada Opatije, uz partnere Savjet mladih Grada Crikvenice, Občinu Ajdovščina i Občinu Kidričevo iz Slovenije. Projekt  je financirala Agencija za mobilnost i programe EU, u sklopu programa EU - Mladi na djelu. Cilj projekta je bio unaprijediti društveni položaj mladih, odnosno potaknuti sudjelovanje mladih u javnom životu zajednice, a posebno u procese donošenja političkih odluka. Sudionici projekta su bili mladi iz gradova i občina partnera, mlađi članovi predstavničkog/izvršnog tijela gradova i občina sudionika kao i djelatnici gradskih i občinskih uprava koji pretežito rade s mladima.

 

365 DANA RIVIJERE

Grad Opatija u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Grada Opatije i slovenskim partnerima Općinom Piran i Turističkom zajednicom Portorož uspješno je priveo kraju projekt akronima "365 DANA RIVIERE", koji je bio financiran u okviru drugog javnog natječaja Operativnog programa prekograničnog sudjelovanja Slovenija- Hrvatska 2007.-2013. Radi se o projektu koji je proveden s ciljem formiranja i uspostavljanja integralnog turističkog proizvoda kulturnog turizma na prekogranično području rivijera Opatija i Portorož.

 


NAJAVA

Trenutno je kandidirano nekoliko projekata na EU natječaje te se uskoro očekuju rezultati.