Grad Opatija
Službene stranice

Savjet mladih

O radu i aktivnostima Savjeta mladih Grada Opatije možete pronaći i na službenim stranicama Savjeta mladih, kao i Program rada za 2019. 

„Dan akcije“ po drugi put u Opatiji!

Datum: 6.4.2011.

Opatija, 6. travnja 2011.

Sutra će 40 učenika i učenica opatijske Gimnazije Eugena Kumičića, Hotelijersko-turističke, Ugostiteljske i  Obrtničke škole iz Opatije sudjelovati u „Danu akcije“, središnjem događaju projekta „Mislim globalno, djelujem lokalno“ u organizaciji udruga GONG i Delta te Grada Opatije.

Tijekom „Dana akcije“ učenici će biti podijeljeni u 4 manje radne grupe u kojima će uz pomoć koordinatora i koordinatorica, pripremati projektne prijedloge na temu „Mladi za mlade“. Peta, novinaraska grupa učenika, koju će voditi novinar Novog lista Davor Žic, pratit će rad svih ostalih grupa i izrađivati novine koje će nakon „Dana akcije“ biti tiskane i predstavljene javnosti. U ulozi koordinatora grupa učenika ove se godine pojavljuju učenici koji su prošle godine bili sudionici „Dana akcije“ Katja Milošević, Luka Čapeta, Damjan Dražul i Patrik Mršnik.
 
Projekt „Mislim globalno, djelujem lokalno!“ odgovara na potrebu za aktivnijim sudjelovanjem mladih osoba u političkom i društvenom životu lokalne zajednice te na problem negativnog stava mladih prema politici i javnom angažmanu općenito. Cilj ovog projekta je potaknuti i povećati aktivno sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici i time smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti, odnosno nepovjerenje političkih institucija i društva prema mladima, povećati uključenost mladih u procese donošenja odluka na lokalnoj razini te potaknuti aktivizam i volonterski rad mladih te njihovo uključivanje u rad udruga i građanskih inicijativa.
 
Podsjećamo, prošle godine učenici su obrađivali temu „Volontiranje“. Nakon „Dana akcije“ proveden je pobjednički projekt jedn grupe učenika koji je uključivao više kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti provedenih na plaži u Ičićima tijekom događaja pod nazivom „Jazz, Dance & Volleyball“.