Grad Opatija
Službene stranice

„Kako je počeo rat na mom otoku“ u Gervaisu

Datum: 5.11.2018.

 Kazališna predstava u izvedbi GDK Gavella iz Zagreba i HNK Šibenik 7. studenog s početkom u 20 sati u Centru Gervais

 

  "Kako je počeo rat na mom otoku", film Vinka Brešana, nastao 1996. po scenariju Ive i Vinka Brešana, svojevrsna je prekretnica u hrvatskom filmu '90-ih – spojivši rat, odnosno njegov početak, kao temu sa žanrom komedije. "Otok" je uspio progovoriti o onome što smo tada proživljavali na humorističan način, prikupivši, dotad se činilo nevjerojatnih, 342 tisuće gledatelja. Redovi ispred kina i natpisi "Rasprodano" na blagajnama vjerojatna su posljedica činjenice da je ovaj film komunicirao i nasmijavao, analizirao i ironizirao, propustivši olakšavajući smijeh u nataloženu tamu. 

A sada će "Otok" oživjeti i u kazalištu, u koprodukciji dvaju teatara – Gradskog dramskog kazališta "Gavella" i Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, kroz adaptaciju scenarija dramaturginje Željke Udovičić Pleština te u režiji Dražena Ferenčine. Jer ova, u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam – vjerujemo – što reći i danas, na pozornici.

Cijena ulaznice za parter iznosi 90,00 kuna, a za balkon 70,00 kuna. Ulaznice se kupuju u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati,Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr.
Na dan kazališne predstave, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je od 19 sati.