Grad Opatija
Službene stranice

6. međunarodni dječji festival Volos

Datum: 28.11.2019.

Dom Liburnija, 1. prosinca 2019.

  6. međunarodni dječji festival VOLOS, ove godine održat će zanimljive radionice te predstavu u kojoj mogu uživati i mali i veliki. Sve radionice su besplatne i za svaku je potrebna prijava u inbox ili e mail: srcevolosko@gmail.com  - Ime i prezime djeteta, broj mobitela roditelja

10:30 -11:30  Radionica hoopsanja - Zagrijavamo se s radionicom naše vološćanske hula-hoop umjetnice i fotografkinje Sanje Prodan.

Za djecu od 6 do 106, što znači da su dobrodošle i mame, naročito tate, svakako dede i bake. Također, moći ćete razmotriti Sanjine home-made hoopove kao super poklon za ispod bora :)

12:00 - 13:00  Pygmalionovoj kazališnoj radionici stiže gošća Lucika Lucić, mlada, svestrana i multidisciplinarna umjetnica koja će djecu uvesti u zabavan svijet dramskih igara i kreativnih tehnika klauna. Radionica je namijenjena djeci od 6 do 9 godina.

13:30 - 15:00 Radionica tjelesnih perkusija

Jednim skokom se nađite u svijetu gdje sve zvuči, pjeva i vibrira ritmom! Za izvođenje muzike je potrebna vještina, mašta i ljubav, ali ne i neki drugi instrumenti osim prstiju, šaka, tabana i glasova. Radionicu s kojom su prošli dobar dio svijeta vode Ana Vrbaški (pjevačica, izvođačica, kompozitorica) i Marko Dinjaški (bubnjar, perkusionista, izvođač) poznatiji kao Alice in WonderBand. Radionica je namijenjena djeci od 10 do 14 godina / Max broj polaznika:20.

Prijave- tri četiri,sad!

15:30 - 17:00 Radionica izrade božićnih ukrasa

Volos ne može proći bez začetnice istoga, Darije Žmak Kunić, svestrane akademske umjetnice, a djeci poznatija kao mama Dada! Skupljajte češeriće i plutene čepove i sudjelujte u prigodnoj adventskoj radionici. Ovoj radionici mogu sudjelovati svi, a najmlađi uz pratnju roditelja.

 

18:00-19:00 KISS, KOMIČNI MJUZIKL

Kiss je priča o igri, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih brojeva samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima - samo vlastitim tijelom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike - u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada vidjelo više od 15 000 gledatelja od 3 do 103 godine u Srbiji i inozemstvu (Njemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska), a na prestižnim kazališnim festivalima odnijela je nekoliko značajnih nagrada.

Režija: Višnja Obradović

Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški

Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand

Kostimografija: Nataša Jovičić / Lutkart

Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic

Produkcija: Otvoreni krug Novi Sad

*Sav program je besplatan i popraćen zdravim sokićima, oslikavanjem dječjih lica i super zabavom

Ovaj projekt je sufinanciran financijskim sredstvima Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatija