Grad Opatija
Službene stranice

ENSEMBLE CANTORÍA - PURE CHOCOLATE - EL FUEGO

Datum: 28.11.2019.

Centar Gervais, 5. prosinca u 20,30

Festival Kvarner u Centru Gervais, 05. prosinca 2019. u 20.30 sati, premijerno u Hrvatskoj, predstavlja Ansambl CANTORÍA .

Ansambl CANTORÍA jedan je od najtalentiranijih španjolskih pjevačkih sastava i premijerno se predstavlja u Hrvatskoj. Svježina, mladolikost i bliskost postali su razlikovnim osobinama ansambla, a već imaju zavidnu međunarodnu karijeru. Izvoditi će španjolsku glazbu punu ritma koristeći ruke i naravno castanete kao svoje „udaraljke“. Koncertni program temelji se najvećim dijelom na vokalnoj glazbi španjolskog zlatnog doba. Uporedo s istraživanjem povijesno informiranih interpretativnih tehnika, Cantoría istražuje i u potpunosti iskorištava kazališni i komunikativni karakter renesansne vokalne glazbe, te istražuje iberijsku vokalnu tehniku ​​renesanse. Izvodi vokalno-glazbeni prerformans na najvišoj razini šarmantno koketirajući s publikom. Osvajači su brojnih nagrada. Ansambl podržavaju Acción Cultural Española, Nacionalni institut scenskih umjetnosti i glazbe, Grad Madrid i Institut za kulturnu industriju i umjetnost regije Murcia.

Koncertom će se na jedinstven način spojiti glazbeni doživljaj i uživanje u različitim vrstama Zotter čokolade s glazbi odgovarajućim koloritom i svjetlosnim efektima, čime će se doseći viša razina doživljaja glazbe. Slušatelji će tijekom koncerta kušati određene vrste Zotter čokolade u skladu s glazbenim programom kako bi se osjetilni doživljaji sluha i okusa stopili u jedno u pravom smislu riječi.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Evenima (Tisak Media Opatija, Dallas shop Rijeka) po cijeni od 110 kuna/15 eura i uredu Festivala Opatija.