Grad Opatija
Službene stranice

Intercars Učka 2019.

Datum: 8.7.2019.

6. izdanje automobilističke utrke 13. i 14. srpnja na Učki

Haks kup u Formula Driver vožnjama ponovno će jednu od najljepših brdskih staza, na prekrasnoj Učki, staviti u fokus sportske javnosti.

Oktansko druženje u sklopu 6. izdanja automobilističke utrke Intercars Učka 2019. zakazano je za 13. i 14. srpnja kada će se, šestu godinu zaredom, okupiti najbolji automobilisti koji će, za razliku od prethodnih godina, imati šikanu više i stazu dulju za 800 metara.

Subota, 13. lipnja rezervirana je za tehnički pregled i verifikaciju, dok u nedjelju program počinje u 8,30 obaveznim treningom, a u 11,00 sati predviđeno je otvorenje i start prve, od dvije vožnje.

- Nakon rekordnog Buzeta i ove godine na Učki očekujemo rekordno izdanje što se tiče odaziva vozača. Pripreme su u tijeku i nadamo se da će sve proći u najboljem redu, kao i prethodnih godina. Ovim putem pozivam sve ljubitelje oktana da nam se pridruže na Učki, a za one koji ne stignu pripremili smo live prijenos na Kanalu Ri, Kreator TV-u i Youtubeu, najavio je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Podsjetimo, koncept utrke je svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, a dosadašnja natjecanja pokazala su koliko je u Hrvatskoj atraktivna ova najmlađa auto disciplina.

Grad Opatija je, među ostalima, pokrovitelj ovog sportskog događaja.