Grad Opatija
Službene stranice

Izložba "Lipik - kontinentalna Opatija"

Datum: 27.4.2018.

 

U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma prošle godine je pokrenut projekt „Grad gost u Hrvatskom muzeju turizma“. Osnovna ideja ovog projekta  jest da se u Opatiji, gradu koji predstavlja nukleus turističkih početaka u Hrvatskoj, predstave mjesta na čiji je razvoj utjecao razvitak turističke djelatnosti.

Nakon što su svoju bogatu povijest turizma predstavili Cresotok Lošinj, te Baška na otoku Krku, ciklus izložbi se nastavlja s jednim kontinentalnim mjestom.

U Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji 03. svibnja 2018. godine u 19h svečano se otvara izložba

 

„Lipik -

kontinentalna Opatija“

 

Lipik je gradić u zapadnoj Slavoniji smješten na obroncima Psunja koji svoj razvitak u prvom redu duguje ljekovitoj termalnoj vodi te kupalištu koje je sagrađeno na temeljima te vode. Potrebno je naglasiti da je lječilišni ili zdravstveni turizam najstarija vrsta turizma, te je preteča suvremenog turizma. Upravo zbog toga Lipik sa svojom tradicijom zaslužuje posebno mjesto u povijesti hrvatskog turizma.

Izložba će se, uz besplatan ulaz, moći razgledati u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji, svakim danom, osim ponedjeljka, od 10 do 18 h.

 

Za dodatne informacije o izložbi molim obratiti se:

marin.pintur@hrmt.hr, 051 706 474.