Grad Opatija
Službene stranice

Ja od jutra nisam stao

Datum: 14.1.2020.

17. siječnja u 20,00 sati, gostujuća predstava Kerempuha u Gervaisu

Predstava progovara o rodnoj problematici, ali uz bitan sadržajni zaokret – stereotipizirane muške i ženske rodne uloge obrću se na duhovit, apsurdan i nekonvencionalan način, dok uvriježeni klišeji o dinamici muško-ženskih odnosa podliježu satiričkoj oštrici.

U ozračju ženske dominacije i muške submisivnosti, bezimeni muškarci, svedeni tek na brojeve, vrte se u zatvorenim, cikličkim dijalozima i situacijama u okviru opuštenog netipičnog muškog druženja gdje propitkuju svoj položaj u intimnim vezama i na širem društvenom planu, a pritom čeznu za promjenama i afirmacijom.
Poigravajući se s predrasudama i društvenim očekivanjima, ‘Ja od jutra nisam stao’ pitkim se i nepretencioznim izrazom dotiče neprijeporno aktualnih rodnih pitanja.

Tekst predstave uspješne dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađen je na natječaju Marin Držić za 2017. godinu i praizveden u ožujku 2019. godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh u režiji Nane Šojlev. U glavnim ulogama su Jerko Marčić, Marko Makovičić, Hrvoje Kečkeš, Linda Begonja, Ornela Vištica i Ozren Opačić.

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna, a mogu se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr. Cijena ulaznice s popustom za studente i umirovljenike je 60,00 kn, a popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija.
Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.