Grad Opatija
Službene stranice

Ježeva kućica

Datum: 28.3.2019.

Kazališna predstava Kazališta Tvornica lutaka 28. travnja 2019. u Gervaisu

Kazališna predstava za djecu Branka Čopića „Ježeva kućica“ u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba održat će se  u nedjelju, 28. travnja 2019. s početkom u 11 sati u opatijskom Centru Gervais.

Ježeva kućica by Kovač i Radin uskoro vraća velike i male u one neke dane kad smo bili djeca i kad smo motali kazetofonske trake na penkale, puhali prašinu s ploča, igrali školice, pikule i išli u disco. Ježeva kućica vraća nas u one dane kada je dom bio utočište a čak i prežgana juha prava gozba kad bi se okupila obitelj. 

Predstava 'Ježeva kućica' nastala je prema motivima istoimenog djela Branka Čopića kojeg generacije čitatelja znaju gotovo na pamet. Predstava će vjerno slijediti originalnu zamisao uz nostalgični dodatak prisjećanja na igre iz naše mladosti koje, nažalost, u posljednje vrijeme gube bitku s igrama virtualnog svijeta. Dramaturgija, ali i scenografija ove predstave bit će puna igara, igračaka i predmeta kao što su gramofonske ploče, kazete, pikule, gumi gumi, školica, pisma pisana guščjim perom i dobri stari sentiši. Kao i uvijek, Tvornica lutaka obradit će poznatu priču na sebi svojstven način izokrenuvši neke elemente tako da svijet koji kreiramo bude barem na sat vremena romantičniji, duhovitiji i ljepši od stvarnoga. 

Autorski tim ovog sentiš projekta su Petra Radin i Mario Kovač koji osim što glume, supotpisuju dramatizaciju, režiju i odabir glazbe. Dio autorskog tima su i Dunja Niemčić kao scenografkinja, dizajnerica kostima i lutaka, te Maja Kovač, zadužena za pokret i koreografiju.

Praizvedbu 'Ježeve kućice', Petra Radin i Mario Kovač iz Kazališta Tvornica lutaka posvetili su Opatiji, gradu u kojem su održali mnogobrojne predstave i radionice, kako u redovnom programu Festivala Opatija, tako i na svim dosadašnjim izdanjima Festivala neovisnih kazališta RH – FEN-u gdje su se, kažu „uvijek osjećali kao što se umjetnici i trebaju osjećati“.

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna, dok „obiteljska ulaznica“ (jedan roditelj i minimalno dvoje djece) iznosi 25,00 kuna po osobi. „Obiteljsku ulaznicu“ moguće je kupiti samo na blagajni Festivala Opatija.