Grad Opatija
Službene stranice

Koncert ZBORSKI DANI U OPATIJI - 26. svibnja 2018. Centar Gervais

Datum: 24.5.2018.

Koncert ZBORSKI DANI U OPATIJI održat će se u subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 19 sati u opatijskom Centru Gervais.

Koncert
ZBORSKI DANI U OPATIJI
Subota, 26. svibnja 2018. u 19 sati / Centar Gervais, Opatija

Mješoviti pjevački zbor DVD-a Opatija u ulozi domaćina manifestacije, a pod pokroviteljstvom GRADA OPATIJE, organizira međunarodnu smotru zborova kako bi Opatija i njezina turistička ponuda bila obogaćena dodatnom vrijednošću amaterskog zborskog pjevanja. Ovim se nastoji promovirati kulturne vrijednosti koje su prisutne gotovo pedeset godina te čine njezin prepoznatljiv identitet. Ove godine sudjeluje osam zborova iz Hrvatske i Slovenije, izvodeći zborske pjesme iz bogatog glazbenog repertoara.

Zborovi koji će sudjelovati u ovoj manifestaciji:
ŽePZ Pristan iz Kopra, Mvs 'Nešpula'iz Pule, MPZ župe Sv.Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, Vokalna skupina 'Kaljina' iz Rijeke, KUU 'Sklad' iz Bakra, MPZ 'Zvon' iz Dobrinja, MPZ 'Maestral' iz Kopra, te organizator i domaćin ove manifestacije MPZ DVD-a Opatija.

Dirigenti: Eliana Humar,Tatjana Merkel, Danijela Sabo, Boris Denisjuk, Damir Smerdel, Danijel Puklavec i Nina Simčić
Pijanista: Profesor Ivan Bošnjak

Pozivamo sve ljubitelje zborskog pjevanja da podrže nastojanje zbora domaćina u realizaciji ovog vrijednog projekta i da svojim dolaskom uveličaju manifestaciju.

Cjelovečernji program vodit će Nina Dukić Srok.