Grad Opatija
Službene stranice

Lov na kozmičke zvijeri

Datum: 22.10.2019.

MOHO centar - 26. listopada u 18,00 sati

U novootvorenom Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centru u subotu, 26. listopada 2019. u 18 sati održava se drugo popularno-znanstveno predavanje LOV NA KOZMIČKE ZVIJERI.

Predavanje će održati Lana Ceraj, astrofizičarka zaposlena na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kroz predavanje ćemo otkriti što su to aktivne galaktičke jezgre i zašto ih se ponekad u službenoj literaturi naziva i kozmičkim zvijerima. Naučit ćemo na koji način «lovimo» te kozmičke zvijeri te kako one mogu utjecati na razvoj galaksija u kojima se nalaze kroz povijest svemira.

Lana Ceraj radi kao asistentica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se istraživačkim radom u području astrofizike na temu razvoja udaljenih galaksija opaženih u radio području elektromagnetskog spektra. Rado drži popularno-znanstvena predavanja iz astronomije i astrofizike u osnovnim i srednjim školama, muzejima i ostalim institucijama.            

Ulaz na predavanje je slobodan.