Grad Opatija
Službene stranice

Mogu i ja

Datum: 4.12.2018.

 11. sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere u Opatiji

  U povodu Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera, pod pokroviteljstvom Grada Opatije KŠR Gorovo organizira 11. sportsko rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi u subotu 8.12.2018. u dvorani Marino Cvetković s početkom u 10,00 sati. Očekuje se dolazak 200-tinjak sudionika iz dvadesetak udruga i ustanova s područja Republike Hrvatske, BiH i Slovenije te volontera iz O.Š. R. K. Jeretov, Opatija.

 U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. Sportsko-rekreativni program je integracijski. Osobe s invaliditetom  bit će uključene u aktivnosti koje će se provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi manifestacija educira o važnosti volonterstva u zajednici te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika.

U sklopu manifestacije "Mogu i ja" bit će održano i nordijsko hodanje opatijskom "Čokoladnom stazom".

Organizatori manifestacije, članovi KŠR Gorovo Vas pozivaju da svojim dolaskom uveličate manifestaciju te tako date svoj doprinos u promoviranju integracije osoba s invaliditetom u zajednicu i potaknete pojedince da se uključe u volonterstvo.

Kontakt: 091 420 0650/ ksr.gorovo@gmail.com