Grad Opatija
Službene stranice

Naša mama je postala zmaj

Datum: 15.1.2019.

19. siječnja 2019. u 17 sati u opatijskom Centru Gervais gostuje Gradsko kazalište Žar ptica s predstavom „Naša je mama postala zmaj“

Ove subote, 19. siječnja 2019. u 17 sati u opatijskom Centru Gervais gostuje Gradsko kazalište Žar ptica, jedno od najuspješnijih i nagrađivanijih zagrebačkih kazališta, s predstavom „Naša je mama postala zmaj“ (3+).

Kada se njihova majka pretvori u zmaja i odleti iz kuće, dvije djevojčice – Ana i Maja, kreću u potragu za njom. Na tom neobičnom putovanju kroz svijet između svjetova djevojčice, poput klasičnih junaka tradicionalne bajke, moraju ispuniti određene zadatke: pronaći zlatnu jabuku i jaje optočeno draguljima. No u zmajevom gnijezdu djevojčice očekuje najteži zadatak – kako među brojnim mamama zmajicama pronaći onu pravu…

Iza prvotne zaigranosti tekst otkriva neke od temeljnih emotivnih problema i odnosa unutar jedne obitelji. Djeca i roditelji u vječnoj ljubavi i ratu na zanimljiv način ispituju granice do kojih mogu ići. Poseban naglasak na mogućnosti da se i mama pobuni protiv dječjeg neposluha, ovom tekstu daje i onu začudnu i neočekivanu notu koja zbunjuje, emotivno angažira i posebno upućuje na razmišljanje – upravo djecu. Time djeca aktivno sudjeluju u promjenama na koje ih pobuđuje ovaj dramski tekst.

Ovu duhovitu i neobičnu predstavu režirao je Mario Kovač, a dramski tekst nagrađen nagradom Mali Marulić 2010. g. potpisuje Nives Madunić Barišić. U glavnim ulogama pojavljuju se Amanda Prenkaj/Dunja Fajdić, Zrinka Kušević, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Drago Utješanović i Ante Krstulović.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr. Na prodajnim mjestima Festivala Opatija - u uredu na Ljetnoj pozornici (Zert bb; radnim danom od 8 do 16 sati) i na blagajni u prizemlju Centra Gervais (Nikole Tesle 5; otvorena sat vremena prije početka održavanja programa) moguće je kupiti obiteljsku ulaznicu (roditelj i min. dvoje djece) po cijeni od 25 kuna po osobi.