Grad Opatija
Službene stranice

Noć knjige

Datum: 19.4.2019.

Dođite kostimirani na Noć knjige i dobit ćete besplatno godišnje članstvo

  Ovogodišnja, 8. po redu "Noć knjige" održat će se u utorak 23. travnja 2019. godine. S obzirom na to da se ove godine obilježava čitav niz okruglih obljetnica, poput 180 godina od objavljivanja Ljermontova romana "Junak našeg doba", 80 godina izlaženja Marvelovih stripova, 50 godina izlaženja "Alan Forda" i dr., sama tema "Noći knjige" usmjerena je upravo na njih - junake i likove iz stripova i knjiga. Sve one naše idole s kojima smo odrastali, s kojima smo se smijali i plakali, s kojima smo putovali, s kojima smo otkrivali daleke zemlje, tajnovite krajolike, odlazili u avanture i vraćali se kao pobjednici. One s kojima smo se poistovjećivali, uz koje smo maštali i sanjarili, one koje smo nekada voljeli i koje volimo i danas. Gradska knjižnica "Viktor Car Emin" Opatija svojim programom sudjeluje u ovoj manifestaciji koja slavi knjigu i čitanje od samih njenih početaka, a ove godine svim ljubiteljima knjige i čitanja, svima malima i velikima, onima koji već jesu i onima koji će to tek postati donosi raznolik program: 

KAKO SE CRTA STRIP?
Izložba dječjih radova nastalih na radionici opatijskog crtača stripa Damira Steinfla.
DEVETA UMJETNOST
Izložba stripova i knjiga o stripu iz fonda Knjižnice.
U TRAGANJU ZA NAJDRAŽIM JUNAKOM
Anketa o najdražim junacima i junakinjama iz knjiga i stripova.
VREMEPLOV: JUNACI
Kako su se junaci mijenjali kroz vrijeme, koje su karakteristike junaka nekad i sada - razgovarati će članovi Čitateljskog kluba "Opatija"
JUNAK BUDI, ČLANSTVO TI SE NUDI!
Besplatno jednogodišnje članstvo za korisnike koji u Noći knjige dođu kostimirani ili sa obilježjem svojeg najdražeg junaka i stripova. 

Sve dodatne informacije možete pronaći na mrežnim stranicama knjižnice http://www.gk-opatija.hr/  https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaOpatija/ 
e-mail adresi: upiti@gk-opatija.hr te na broju telefona : 051/712-987