Grad Opatija
Službene stranice

Otvorenje izložbe "Samo svoja" Nives Kavurić - Kurtović

Datum: 4.7.2018.

Nastavljamo serijal ciklusa predstavljanja umjetnika akademika u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji.

Stoga sa zadovoljstvom najavljujemo otvorenje izložbe akademske umjetnice Nives Kavurić Kurtović u subotu, 7. srpnja 2018. godine u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u 20,00 sati.

Izložba je svojevrsni hommage slikarici prepoznatljiva rukopisa, harmoničnog kolorita i poetiziranih naslova, a opatijskoj i primorskoj publici pružit će mogućnost da se upoznaju s autoričinim ranim radovima, kao i s radovima nastalima u tišini njezina doma posljednjih desetak godina prije smrti.

Velika hrvatska slikarica, crtačica i grafičarka, akademikinja Nives Kavurić-Kurtović rođena je u Zagrebu 18. siječnja 1938., a preminula je, također u Zagrebu, 30. listopada 2016. godine.

Godine 1962. diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Frane Baće. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu, među kojima su najprestižnije prva nagrada u Grazu na 2. Internationale Malerwochen te 1982. velika nagrada Premio d'Italia – Golden Centaur. 2004. godine ovječana je državnom Nagradom Vladimir Nazor.

Djela joj se nalaze u mnogim pivatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

Za više informacija o izložbi posjetite internet stranice Hrvatskog muzeja turizma.

Izložba je besplatna za sve posjetitelje a moguće ju je pogledati svakim danom, osim ponedjeljkom od 10,00 do 13,00 sati te od 17.00 do 21.00 sat, sve do 3. kolovoza 2018. godine.