Grad Opatija
Službene stranice

Šparuga i vino

Datum: 17.4.2019.

Ove subote 3. izdanje manifestacije „Šparuga i vino“ u Iki

 U subotu, 20. travnja 2019. održat će se treće izdanje manifestacije „Šparuga i vino“ u Iki. Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeća - šparogu, autohtonu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana.

Savršen smještaj Opatije odražava se i na opatijskim stolovima. Kreativne gastronomske kombinacije počivaju na spoju primorske i kontinentalne kuhinje, nezamislive bez besprijekorno svježih lokalnih organskih namirnica, od kojih se u proljeće posebno ističe divlja šparoga koja se može pronaći na obroncima Učke. Šparoga je glavna zvijezda proljetnih jelovnika restorana i konoba Opatijske rivijere, a brojnim festivalima u čast ove vrhunske namirnice pridružila se i manifestacija Šparoge i vino u Iki.

Zahvaljujući Udruzi Ikarski barkajoli Opatija je dobila još jedno atraktivno gastro događanje, a brojni posjetitelji imat će priliku uživati u specijalitetima od šparoga i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac te bogatom glazbenom programu.

Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i vrhunski šefovi kuhinja su se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine. Tako će se u subotu uz vrhunska hrvatska vina moći probati malo drugačiji specijaliteti od šparoga koje će pripremiti majstori kuhinje Robert Benzija i Kristijan Kozmić.