Grad Opatija
Službene stranice

Sutra akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Datum: 5.6.2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija organizira sutra, u srijedu 6. lipnja, osmu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će se odvijati od 8:30 do 14:00 sati u prostorijama Kluba 60+ na adresi M. Tita 86, iznad drogerije Müller, dok će ispred tržnice biti postavljen promotivni štand.

- Sukladno promidžbenim aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa i smjernicama Nacionalnog odbora darivatelja krvi HCK s ciljem promicanja ove plemenite humanitarne aktivnosti i poticanja novih potencijalnih mladih darivatelja krvi, ova akcija održava se prvi put izvan uobičajenih prostora Crvenog križa, u „prometnijem“ dijelu Opatije uz gradsku tržnicu. Želja nam je informirati i senzibilizirati naše sugrađane na tematiku dobrovoljnog davalaštva krvi, pa će tako na prigodnom štandu ispred tržnice volonteri Crvenog križa dijeliti letke, a zainteresirani građani moći će više informacija dobiti i usmeno od  prisutnih članova „Kluba 100 kapi“ koji okuplja darivatelje krvi Liburnijskog područja koji su krv darovali sto i više puta, kao i od predsjednika Aktiva DDK GDCK Opatija prof. dr. sc. Roberta Žigulića. Događaju će na opatijskoj tržnici i u prostorima Kluba 60+ prisustvovati naš višestruki darivatelj Dražena Turine Šajete, ovog puta u dvostrukoj ulozi - darivatelja i animatora, najavila je ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor.

Posebnost ove akcije je i „obrok zahvale“, kojeg će za darivatelje pripremiti pobjednička ekipa natjecanja za najbolji mađarski kotlić održanog nedavno u mađarskom Balatonfüredu Cvijeta Juranović, Marija Brajković i Mirjana Sušanj, a kojima će u podjeli obroka pomagati vrijedne volonterke Crvenog križa. Akciju sufinanciraju Grad Opatija i donator i volonter Crvenog križa Kristian Brko, mladi opatijski ugostitelj velikog srca.

Na promotivnoj akciji ispred tržnice članovima i volonterima Crvenog križa pridružit će se predstavnici Wüstenrot stambene štedionice, poslovnice Matulji u okviru svoje manifestacije „Dani otvorenih vrata“, a s ciljem suradnje u humanitarnim akcijama Crvenog križa.