Grad Opatija
Službene stranice

10. sportsko rekreativne igre za osobe s invaliditetom i 10. Hrvatski festival sportske rekreacije u badmintonu

Datum: 30.11.2017.

Pod pokroviteljstvom grada Opatije , KŠR Gorovo u suradnji s centrom za rehabilitaciju „ Fortica“ - Kraljevica organizira povodom Svjetskog dana osoba s invaliditetom i Svjetskog dana volontera 10. Sportsko rekreativne igre za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi.

Manifestacija će se održati 02.prosinca 2017. godine u dvorani Marino Cvetković, Opatija s početkom u 9,30h. Očekujemo 220 sudionika iz dvadeset i dvije  udruge i ustanove s područja Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine,  te volontere iz O.Š. R.K. Jeretov, Opatija.

U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. Manifestacija je metodički koncipirana kao sportsko rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu u napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i biti će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici, te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život.

Program aktivnosti

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Hratskog saveza sportske rekreacije "Sport za sve" organizira se 10. Hrvaski festival sportske rekreacije u badmintonu održat će se u dvorani Marino Cvetlković 2. prosinca 2017. godine s početkom u 13,30 sati.

Program aktivnosti