Grad Opatija
Službene stranice

14. Sjednica Gradskoga vijeća

Datum: 14.9.2018.

  Na jučerašnjoj 14. sjednici Gradskoga vijeća vijećnici su jednoglasno dali suglasnost na projekt novog Dječjeg vrtića Veprinac

     Projekt novog Dječjeg vrtića Veprinac bit će prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije unutar mjere 7. »Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ Iz programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Projektom se planira izgradnja vrtića za 50-ero djece, odnosno 3 vrtićke grupe. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 80% prihvatljivih troškova projekta. Cijeli je projekt, prema prijedlogu, težak 7 milijuna i 257 tisuća kuna, a ako Grad dobije bespovratna sredstva Europske unije, trebao bi u ukupnim troškovima sudjelovati s 1 milijun i 800 tisuća kuna, dok bi europski fondovi osigurali 5 milijuna 457 tisuća kuna.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćeno je Izvješće Mandatne komisije o početku mirovanja mandata gradskog vijećnika Dušana Mušće, predsjednika opatijskog ogranka HSU-a, te je za zamjenicu vijećnika izabrana Helena Nalis koja je položila vijećničku prisegu.

Prihvaćen je i prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, po zahtjevu Dušana Mušće, o razrješenju s mjesta potpredsjednika Gradskog vijeća te je na mjesto potpredsjednice izabrana njegova stranačka kolegica Gordana Grgurina.

Za člana Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam imenovan je Aldo Simper.

Gradsko vijeće je prihvatilo sponzorstvo Udruge Festival Kvarner kojoj će za pomoć u organizaciji koncerata Ensemble Federspiel i Pure Chocolate (u okviru Festivala čokolade, prosinac 2018.) biti dodijeljeno 30.000,00 kuna.