Grad Opatija
Službene stranice

4. opatijski sportski dan u Sportskoj dvorani Marino Cvetković

Datum: 8.9.2017.

Opatijski sportski dan održava se danas pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u Sportskoj dvorani Marino Cvetković od  11.00 sati, a manifestacijom se ujedno obilježava i Hrvatski olimpijski dan. Prilikom otvorenja 4. opatijskog sportskog dana nazočne su pozdravili zamjenica gradonačelnika Vera Šantić, pročelnik odjela za sport PGŽ Valerij Jurišić,  predsjednik SSGO-a Fernando Kirigin, te dječja gradonačelnica  Petra Deranja, dok su opatijski mladi sportaši na jarbol podigli olimpijsku zastavu na početku otvorenja manifestacije.

Sportski savez već četvrtu godinu zaredom organizira ovu manifestaciju - Opatijski sportski dan - uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva Naša djeca i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ te pod pokroviteljstvom Grada Opatije s ciljem promocije sporta i poticanja mladih na bavljenje sportom.

Manifestacija se događa na početku školske godine, u vrijeme kad se djeca uz podršku roditelja odlučuju u koju će se sportsku aktivnost upisati. Grad Opatija kao Grad prijatelj djece, kao i Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“ zalažu se za zdravo odrastanje svojih najmlađih sugrađana i njihovo uključivanje u sportske i rekreativne aktivnosti, pa je Opatijski sportski dan ušao i u kurikulum škole za opatijske osnovce, tako da manifestaciju svake godine u sklopu nastave posjećuju svi učenici škole.

Oko tridesetak udruga s područja Grada Opatije demonstrirala je olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života kako bi ih motivirala na bavljenje sportom, uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program.

Značaj i kvaliteta manifestacije prepoznata je ne samo u Opatiji, već i šire, pa joj je na Savjetovanju koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanom u Zagrebu dodijeljena Povelja za Naj-akciju u Hrvatskoj u 2014. godini.