Grad Opatija
Službene stranice

5. etapa međunarodne etapne biciklističke utrke Tour of Croatia – informacija o odvijanju utrke i privremenog prometnog režima 22.travnja

Datum: 21.4.2017.

S namjerom promocije Hrvatske kao turističke destinacije, Top sport events d.o.o. po treći puta organizira međunarodnu biciklističku utrku Tour of Croatia – race through the natural beauty koja će se voziti hrvatskim cestama u razdoblju od 18. do 23. travnja ove godine. Utrku će prenositi Eurosport u 177 zemalja svijeta te kao takva predstavlja iznimno važan marketinški potencijal za Hrvatsku, ali i regiju.

U subotu, 22. travnja 2017. utrka starta u Poreču nakon kojeg biciklisti nastavljaju prema Pazinu, Cerovlju, Pazu, Vranji, penju se na Učku te preko Veprinca voze prema Matuljima i Kastvu te natrag preko Rijeke i Opatije završavaju usponom na Poklon na Učki prema itinereru:

 

START

Obala Maršala Tita (Poreč, 13:12)

TRASA

Poreč - Žbandaj – Baderna - PazinCerovljePazBoljunVranjaVela UčkaPoklonVeprinac –  Matulji BelićiViškovoSaršoni – Skvažići – Benčani – Sv. Jurja - Grohovski put – Grobnička cesta - Orehovica – Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva ulica – Kantrida Volosko - Ičići - Poljanska cesta- Veprinac

CILJ

Učka - Poklon (17:08)

 

Na prometnicama kuda se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Zbog prolaska utrke cestom preko Učke,  za sva vozila bit će obustavljen promet na toj dionici od 14:00 do 15:20 sati te zatim od 16:00 do 17:30 sati. Između navedenog vremena na snazi će biti  posebna regulacija prometa.  U tom razdoblju vozila će se usmjeravati na Istarski ipsilon, a ona koja se zateknu na trasi utrke u navedeno vrijeme morat će pričekati prolazak biciklista i pratećih vozila.

Tog  dana bit će vrlo malo slobodnih mjesta na raspolaganju za osobne automobile jer su gotovo sve parkirne površine stavljene na raspolaganje organizatoru i budući da se očekuje velik broj gledatelja koji će htjeti prisustvovati cilju pete etape, oni će svoja vozila morati parkirati uz cestu s istarske strane Učke kako ne bi ometali samu utrku te ugrozili sigurnost biciklista, o čemu će brigu voditi služba osiguranja postavljena od strane organizatora.

Organizatori utrke obavještavaju kako će u subotu  22. travnja  biti otežano prometovanje prometnicama kroz PP Učka.