Grad Opatija
Službene stranice

55. rođendan Gimnazije Eugena Kumičića

Datum: 30.11.2018.

GEK je iznjedrila generacije učenika koje su ostavile značajan trag u svome zavičaju, Hrvatskoj i šire

   Glazbeno-scenskim nastupom bivših i sadašnjih učenika sinoć je u Centru Gervais održana svečana priredba povodom 55. obljetnice osnutka opatijske Gimnazije Eugena Kumičića.

   1963. godine Martin Luther King održao je svoj čuveni govor “I have a dream”, pop-rock sastav Beatlesi objavili su album “From me to you”, a Gimnazija Eugena Kumičića primila je svoju prvu generaciju učenika. Do danas, školu su pohađali brojni učenici, koji su danas cijenjeni u svojim profesijama, a u ovom trenutku škola sudjelovanjem u Erasmus+ projektu korača u korak s vremenom i globalizacijom, istaknuo je se ravnatelj Gimnazije Oliver Kvasina. Danas GEK upisuje dva razreda gimnazijalaca godišnje, u općem i jezičnom smjeru, broji oko 170 učenika i 30 djelatnika. 

  Učenicima i djelatnicima GEK-a u ime Primorsko-goranske županije čestitala je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

   Ako uzmemo u obzir da su upravo mlade srednjoškolske godine iznimno bitne za formiranje svakoga pojedinca, potpuno nam je jasno koliko je naša gimnazija pridonijela u našem odgoju i obrazovanju, pri našim izborima zanimanja te utjecala na nas za cijeli život. Sa sigurnošću možemo reći da su iz Gimnazije Eugena Kumičića izniknule generacije opatijskih intelektualaca koji su svojim profesionalnim radom ostavili značajan doprinos u znanosti, gospodarstvu, kulturi i umjetnosti ne samo našeg zavičaja, nego i Hrvatske i širom svijeta, naglasio je zamjenik gradonačelnika Opatije dr.sc. Emil Priskić.

   Program obilježavanja vodila je bivša učenica Gimnazije Ema Starčić, a čestitkama su se pridružile i djevojke iz hvaljenog dua The Blondes i same bivše učenice škole koje supjesmom poručile “Okrenimo na valcer”. Istaknuti učenici gimnazije u proteklih pet godina videoporukom su se osvrnuli na svoje srednjoškolsko obrazovanje u opatijskoj gimnaziji.