Grad Opatija
Službene stranice

9 pomoćnika u nastavi u opatijskoj školi

Datum: 8.9.2020.

Ove školske godine pomoćnici osigurani svoj potrebitoj djeci

U školskoj godini 2020./2021. u OŠ "R. K. .Jeretov" u Opatiji učenicima s teškoćama u razvoju pomagat će devet pomoćnika u nastavi. Sredstva za rad jednog pomoćnika u nastavi osigurana su kroz Europski socijalni fond (ESF), a za ostalih osam osigurana su proračunom Grada Opatije. Važno je napomenuti kako je svim učenicima za koje je škola iskazala potrebu da im se osigura pomoćnik, to i odobreno.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji škole i Grada Opatije, već prvog dana ove školske godine, pomoćnici u nastavi dočekali su učenike kojima će pomagati, između ostaloga, i u savladavanju školskog gradiva. Njihov je zadatak i socijalizacija te osamostaljivanje djece s posebnim obrazovnim potrebama.

Grad Opatija već deset godina financira pomoćnike u nastavi te osigurava i sredstva za dodatne stručne suradnike u osnovnoj školi "R. K. Jeretov" jer je takva potpora iznimno važna za uspješnost inkluzivnog obrazovanja. Pomoćnici u nastavi daju podršku učenicima s posebnim obrazovnim potrebama koji su uključeni u redovan sustav odgoja i obrazovanja. Među prvima u RH započeli smo s uspješnom provedbom ovih oblika inkluzivnog obrazovanja te postali primjer dobre prakse.