Grad Opatija
Službene stranice

Badnjak u Voloskom

Datum: 24.12.2019.

Druženjem s građanima otvoren Trg Volosko

Prigodnim blagdanskim domjenkom s građanima gradonačelnik Ivo Dujmić i zamjenici Vera Aničić i Emil Priskić otvorili su nedavno uređen Trg Volosko.

Novoizabrani predsjednik Vijeća mjesnog odbora Volosko Damir Kramarić istaknuo je da će rado, sa svojim sumještanima, razmatrati sve ideje za daljnje podizanje razine uređenosti Voloskog i boljitka za zajednicu te naglasio kako se na novouređenom trgu planiraju organizirati brojna zbivanja.

Čestitavši okupljenim Vološćankama i Vološćanima Božić, gradonačelnik Dujmić je rekao kako se s očuvanjem dostignute kvalitete života građana Opatije nastavlja i u idućoj godini te izrazio čvrstu namjeru da će ovaj lijepi običaj druženja na Badnjak postati tradicija.

Blagoslovom trga malu je svečanost završio vlč. Petar Belanić, župnik Župne crkve sv. Ane koji je, između ostaloga, naglasio da trgu treba dati ime, a osoba koja je zasigurno svojim djelovanjem u zajednici kroz 33 godine službovanja zadužila mjesto je pokojni vološćanski župnik monsinjor Josip Šimac.

Građane je pjesmom zabavila Klapa Mirakul.

Kao što smo već obavijestili, radovi na trgu su završeni u roku, prije dva tjedna, izveli su ih djelatnici Parkova d.o.o. i stajali su 500 tisuća kuna. Tako je Volosko dobilo osvježen i prikladan prostor za javna događanja, a jedno od njih, postat će i blagdanski domjenak i druženje s građanima svakoga Badnjaka.