Grad Opatija
Službene stranice

BEČKI GRADONAČELNIK MICHAEL HÄUPL PRIMIO ŽUPANA KOMADINU I GRADONAČELNIKE OBERSNELA I DUJMIĆA

Datum: 24.6.2015.


Župan Zlatko Komadina, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić danas su bili na prijemu što ga je gradonačelnik Beča dr. Michael Häupl u prijepodnevnim satima upriličio u bečkoj Gradskoj vijećnici, Rathausplatz 1. Na prijemu je također bila nazočna i zamjenica bečkog gradonačelnika Renate Brauner.

U povodu proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, koju u Beču u srijedu popodne u Koncertnoj  dvorani Kursalona Wien zajednički organiziraju Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i Grad Opatija u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Republici Austriji i Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima, OSCE i međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Beču, župan i gradonačelnici borave u Beču. Oni su danas sa bečkim gradonačelnikom razgovarali o postojećoj suradnji, ponajprije na području prometa i turizma. Pritom je istaknuta važnost pozicije Rijeke, i to u prometnom i ekonomskom smislu, a osobito je naglašena potreba što brže izgradnje i obnove željezničke pruge koja bi kvalitetno povezala teretni i turistički promet Kvarnera s europskim prometnim koridorima - Bečem i Budimpeštom, ali i drugim europskim gradovima.

Posebno je istaknuta iznimno dobra turistička suradnja Beča i Opatije, te velika uloga koju je imala zamjenica gradonačelnika Beča Renate Brauner, koja se i ovom prilikom potvrdila kao istinska promotorica kvarnerskog turizma. Kao što je u više prilika naglašeno i sada je istaknuto da Opatija ima šarm i atmosferu zbog koje je Austrijanci osjećaju kao svoj drugi dom.