Grad Opatija
Službene stranice

Delegacija Grada Opatije od 8. travnja u uzvratnom posjetu Sarandi

Datum: 8.4.2015.

Na inicijativu albanske nacionalne manjine u Gradu Opatiji i na poziv gradonačelnika Sarande, gradonačelnik Ivo Dujmić otputovao je u uzvratni posjet u Albaniju gdje će boraviti dva dana.

Cilj posjete je ispitivanje mogućnosti međunarodne suradnje, suradnja na prekograničnim projektima financiranima iz fondova EU te mogućnostima suradnje na turističkom tržištu obzirom da Saranda u zadnjih nekoliko godina bilježi izvanredne rezultate u nautičkom turizmu. Opatijsku delegaciju čini i predstavnica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, doc.dr.sc. Dina Lončarić koja će se u Sarandi susresti s predstavnicima njihova Sveučilišta.

Gradonačelnik Sarande Stefan Çipa posjetio je već više puta Opatijsku rivijeru gdje je boravio kao gost albanske nacionalne manjine u PGŽ. Obzirom da Albanija od 2014. g. formalno ima status zemlje kadnidata za EU otvoreni su joj neki od prekograničnih natječaja te je preporučljiv partner u EU projektima što oba grada žele iskoristiti u smislu buduće projektne suradnje.