Grad Opatija
Službene stranice

Ekonomska politika Hrvatske u 2019.

Datum: 7.11.2018.

 U Opatiji je započelo 26. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista – Ekonomska politika Hrvatske u 2019.

    Događaj koji već 26 godina okuplja vodeće hrvatske ekonomske znanstvenike i stručnjake te gospodarstvenike u Opatiji  započeo je jutros u Grand Hotelu Adriatic. 26. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista – Ekonomska politika Hrvatske u 2019. svečano je otvoreno prigodnim izlaganjima o ekonomskoj politici Hrvatske u 2019. 

    Visoka pokroviteljica savjetovanja je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je i sudjelovala na otvaranju savjetovanja. Tom prilikom održan je i kratki sastanak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, izaslanika predsjednika Vlade RH, ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, guvernera narodne banke Hrvatske Borisa Vujčića, istaknutih ekonomista, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine i gradonačelnika Opatije Ive Dujmića na kojem je bilo riječi o situaciji u brodogradnji, ali i o štetama koje je olujno jugo nanijelo Opatiji.

  Savjetovanje se održava 7., 8. i 9. studenoga 2018. u Grand Hotelu Adriatic. Teme rasprave će biti izazovi ekonomske politike Hrvatske u 2019., gospodarske reforme, mirovinska reforma. Posljednji će dan savjetovanja biti održan Dan studenata ekonomskih fakulteta.