Grad Opatija
Službene stranice

Europska sredstva Dječjem vrtiću Opatija

Datum: 28.9.2018.

3 milijuna i 294 tisuća kuna za "unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja"

 

  U Zagrebu su jučer u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u ime Grada Opatije i Dječjeg vrtića Opatija, kao partnera u projektu, zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić i ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Sabrina Jelić potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s ministarstvom i Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

     U sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga  "Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" osigurana su sredstva prema prijavljenom projektu „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“  u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 3.294.772,43 kn na razdoblje  od 3 godine, a za potrebe organizacije smjenskog rada u Dječjem vrtiću Opatija.

     Podsjetimo, smjenski se rad u novom dječjem vrtiću na Punta Kolovi izvodi od 6:30 do 21:00 sat kroz formiranje dvije nove grupe uz osiguranu prehranu za ukupno 15 djece, jaslička i vrtićka skupina (što uključuje i zapošljavanje 3 nove odgojiteljice, pomoćnog osoblja – spremačice i kuharice, stručnog suradnika logopeda te nabavu didaktičke opreme).

    Projekt donosi i uvođenje posebnih odgojno-obrazovnih programa: rano učenje informatike za vrtićki uzrast, programe razmjene osoblja i djece dva u ovaj projekt uključena dječja vrtića - Opatija i Vrbovsko (180 sudionika ukupno), ekološki program u dva vrtića s 10 radionica i 2 ekološka izleta, aktivnosti promidžbe i vidljivosti te aktivnosti u sklopu upravljanja projektom.