Grad Opatija
Službene stranice

Gradonačelnik se sastao s riječkim predstavnicima u Federaciji karnevalskih gradova (FECC-a)

Datum: 15.2.2017.

Gradonačelnik Ivo Dujmić primio je danas potpredsjednika  Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC)  predsjednika Josipa Silova, Petra Škarpu, predsjednika Federacije europskih karnevalskih gradova – Hrvatska i direktora TZG Rijeka i Branku Renko Silov, tajnicu FESCC-a Hrvatska.

Povod sastanku  bile su mogućnosti promocije karnevalska događanja koje se otvaraju u sklopu  zajedničke suradnje na planu povezivanja autentičnih, lokalnih karnevalskih događanja na području Primorja i Liburnije,  od kojih su mnoga već brendirana i poznata javnosti, s naglaskom na mogućnosti za širu suradnju više jedinica lokalnih samouprava.

Sastanku su uz gradonačelnika tako nazočili i predstavnica TZG Opatije Željka Stašić, te pusni opatijski gradonačelnik Duško Jeličić Dule.

Potpredsjednik FECC-a Josip Silov dodijelo je ovom prigodom Gradu Opatiji memorijalnu plaketu za dugogodišnje članstvo i uspješnu karnevalsku suradnju, koja se svake godine dodjeljuje gradovima domaćinima i organizatorima karnevalskih događanja, a ostali članovi delegacije FECC-a uručili su memorijalne medalje Dušku Jeličiću i Željki Stašić.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je da Grad Opatija podupire aktivnosti karnevalskih grupa s područja Opatije, izrazio je dalje svoje zadovoljstvo što se nanovo aktivirao i Lumber klub pri organizaciji opatijskih maškaranih događanja u gradu, a svakako pozdravio ideju o jačoj suradnji više gradova i općina koja jamči jaču međunarodnu promociju i Opatije, ali i cijele regije, kada su u pitanju događaji u sklopu Petog godišnjeg doba, onog karnevalskog. Kroz potporu karnevalskim udrugama i maškaranim grupama, što omogućuje i olakšava njihove aktivnije prisustvo u javnosti, te uz stvaranje zajedničkih okvira suradnje omogućuje se jača vidljivost i Opatije kao destinacije, ali i šire liburnijske i primorske regije na planu  svjetskog turističkog tržišta, u čemu FECC također svojim iskustvima i aktivnostima može umnogome doprinijeti.