Grad Opatija
Službene stranice

Informacija o stipendijama za učenike i studente za školsku/akademsku godinu 2017/2018.

Datum: 10.11.2017.

Utvrđene konačne liste kandidata za dodjelu stipendija

Na održanom kolegiju Gradonačelnika, utvrđene su konačne liste kandidata za dodjelu stipendija učenicima i studentima te je Gradonačelnik donio Odluku o utvrđivanju konačne liste kandidata za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj godini 2017/2018. koja je objavljena na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Opatije www.opatija.hr .

Od 89 pristupnika, učenika i studenata, prijavljenih na natječaj za dodjelu stipendija, utvrđeno je da 76 prijavljenih kandidata ispunjava uvjete za dodjelu gradske stipendije.

Naglašavamo kako su stipendije dodijeljene svim pristupnicima koji su udovoljili uvjetima Odluke o stipendiranju učenika i studenata te je ove godine povećan ukupan broj dodijeljenih stipendija u odnosu na prošlu godinu, i to za 18 stipendija, što nije mali broj.

Ukupno su dodijeljene 32 učeničke stipendije te 44 studentske stipendije. Studentska stipendija iznosi 1.000 kuna mjesečno, dok učenička stipendija iznosi 500 kuna mjesečno.

Rok za podnošenje pismenog prigovora Gradonačelniku je 8 dana od dana objave konačne liste kandidata. Po okončanju ove procedure, slijedi donošenje Odluke o dodjeli stipendija.

Također, budući da stipendija za poslijediplomski studij nije dodijeljena, ponovno će se raspisati natječaj za stipendiju.

Uz gradske stipendije Grad Opatija već dugi niz godina stipendira i studente s područja Grada Vukovara. Tako je ove godine stipendiju primalo pet studenata, a isti broj planira se i za sljedeću godinu.