Grad Opatija
Službene stranice

Izbori za XII. saziv DGV-a

Datum: 9.5.2019.

Konstituirajuća sjednica održat će se 21.5. 2019.

 Izbori za novi, XII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije  održani su jutros u OŠ „R. K. Jeretov“ u Opatiji te u OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu.

U izborima za XII. saziv DGV-a sudjelovali su učenice i učenici upisani u IV., V., VI. i VII. razred OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i učenice i učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran istog uzrasta s mjestom prebivališta u Dobreću, Opriću i Iki, odnosno na području Grada Opatije. Birali su između svojih školskih kolega koji su se prethodno kandidirali.

Gradonačelnik Ivo Dujmić posjetio je jutros biračka mjesta u OŠ "R. K. Jeretov" te u društvu ravnatelja škole Fredija Glavana i tajnice DND-a Opatija Sanje Škorić pozdravio djecu koja sudjeluju u izborima.

 - Ovo je pravo učenje demokracije. Čestitam vam kako ste, uz pomoć svojih nastavnika, uredili buiračka mjesta, kao i na tome da se sve odvija premo demokratskim standardima. Na ovaj način učite kako funkcionira demokracija, a nakon što sjednete u klupe opatijskih gradskih vijećnika, svoje ćete ideje slobodno iznositi i pitanja postavljati meni i mojim zamjenicima. Mi smo dužni raditi prema vašim idejama i odgovarati na sve vaše upite, čemu se veselimo, rekao je gradonačelnik Dujmić.

Nakon objave konačnih rezultata izbora, konstuituirajuća sjednica XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održat će se 21.5. 2019.  

Ovogodišnji izbori provode se u okviru projekta Igrom učimo o gradu, kojeg zajedno provode DND Opatija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.