Grad Opatija
Službene stranice

Izložba maketa Rolanda Vlahovića

Datum: 2.11.2018.

Svečano otvaranje izložbe 5.11. 2018. u 18,30 u Centru Gervais

  Izložba maketa brodova Rolanda Vlahovića bit će svečano otvorena u ponedjeljak 5.11. u  Centru Gervais  u 18,30. 

Roland Vlahović, kako sam kaže, maketarstvom se bavi od kad zna za sebe, još od djetinjstva, a izgradnja maketa brodova njegova je najveća ljubav. Na natjecanjima u maketarstvu sudjeluje posljednjih pet godina. Za svoj je rad nagrađen mnogobrojnim nagradama i priznanjima, među kojima su i nedavno osvojena tri zlata i jedno srebro na Svjetskom prvenstvu maketarstva u Rumunjskoj.Tri je godine za redom Roland Vlahović svjetski i europski prvak u brodomaketarstvu.

Pozivam građane da posjete izložbu i pogledaju radove u koje je uložen velik trud i rad. Vjerujem da će sjajani radovi gospodina Vlahovića zainteresirati djecu da se i sama okušaju u ovoj vještini, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić na konferenciji za novinare.

Izložba se može pogledati svakoga radnog dana od 19 do 21 sat, subotom i nedjeljom od 14 do 21, a pozivamo i zainteresirane organizirane grupe, osobito učenike osnovnih i srednjih škola da se jave i posjete izložbu radnim danom u prijepodnevnim satima, rekao je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Roland Vlahović je zahvalio Gradu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu nad izložbom na kojoj će izložiti 18 završenih modela brodova i još 4 modela na kojima su radovi u tijeku. Za izradu broda potrebno je uložiti par tisuća sati rada, tako da je u modele koje će posjetitelji moći vidjeti uloženo više od 50 tisuća radnih sati.

Izložba će biti otvorena do 4. prosinca 2018.