Grad Opatija
Službene stranice

Izložba o opatijskim parkovima gostuje mjesec dana u Bad Ischlu

Datum: 24.3.2017.

Gradonačelnik austrijskog partnerskog Grada Bad Ischla Hannes Heide i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić otvorili su u srijedu navečer, u Gradskoj vijećnici Bad Ischla, izložbu fotografija o opatijskim parkovnim površinama autora Vasje Pinzovskog.

Fotografije koje čine ovu izložbu dio su prezentacije koja je održana u Solinu u studenom prošle godine, na predstavljanju hrvatskih gradova za ”Međunarodni Zlatni Cvijet 2017”, kada je Opatija dobila nominacija za ovu titulu. Izložba nazvana „Die Gärten von Opatija“ je nastavak dobre suradnje, ali i promocija Opatije u regiji Salzkammergut.

Prilikom otvaranja izložbe, gradonačelnik Heide u uvodnom se obraćanju prisjetio povijesnih veza te početka suradnje s Opatijom pritom naglasivši da je u zadnjih sedam godina, od kada suradnja traje, veliki broj njegovih sugrađana boravio na Opatijskoj rivijeri. Gradonačelnik Dujmić predstavio je proces kandidature Opatije za Zlatni cvijet te je najavio neke od manifestacija koje posjetitelje u ovoj godini očekuju u Opatiji. Inače, domaćinima je natjecanje za Zlatni cvijet bilo izuzetno blisko, budući da je Grad Bad Ischl nositelj titule Zlatnog cvijeta za 2016. godinu. Brojnim uzvanicima obratio se je i autor izložbe Vajsa Pinzovski koji je izrazio osobito zadovoljstvo da je izložba izašla izvan granica Republike Hrvatske te je zahvalio domaćinima na srdačnom gostoprimstvu izložbe koja će biti otvorena mjesec dana.

U delegaciji Grada Opatije bio je i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković koji je s gradonačelnikom Heideom održao sastanak o mogućnostima buduće suradnje u području kulture. Partner izložbe u Bad Ischlu je opatijska gradska tvrtka Parkovi, a Turistička zajednica grada Opatija predstavila je turističku ponudu destinacije.