Grad Opatija
Službene stranice

Javno savjetovanje - Nacrt Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu i smještajnoj jedinici

Datum: 28.12.2018.

Javno savjetovanje traje do 11. siječnja 2019. godine

  Danas je otvoreno Javno savjetovanje o Nacrtu Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu i smještajnoj jedinici, koje će trajati do 11.siječnja 2019. godine.

Zainteresirani građani svoje prijedloge, ideje i sugestije koji se odnose na prijedlog ove Odluke mogu poslati poštom ili na e-mail adresu: danijel.jerman@opatija.hr

 Prijedlog Odluke izrađen je nakon provedenih konzultacija svih JLS na području Opatijske rivijere na kojima je usaglašeno da će visina paušalnog poreza po krevetu odgovarati visini boravišne pristojbe za 2019. godinu odnosno da će iznositi najviše 345 kuna po krevetu odnosno smještajnoj jedinici. Najviša visina poreza odnositi će se kao i do sada na ona naselja u Gradu Opatiji koja su razvrstana u A razred turističkih mjesta. Međutim, za razliku od dosadašnjeg stanja, naselja Poljane i Oprić koja su do sada bila u najnižem razredu turističkih mjesta (D) izjednačila bi se s naseljima Veprinac, Pobri i Dobreć (razvrstana u razred C), budući da između tih naselja nema većih razlika koje bi opravdavale različitu poreznu obvezu. Istodobno bi se najniži paušalni iznos poreza po krevetu, odnosno smještajnoj jedinici ubuduće  primjenjivao na naselje Vela Učka koje je razvrstano u C razred turističkih mjesta, a ovim se prijedlogom želi potaknuti razvoj turizma u tome najmanje razvijenom dijelu Grada Opatije.

Nacrt Odluke pogledajte ovdje

Obrazac za sudjelovanje u Javnom savjetovanju