Grad Opatija
Službene stranice

KONCERT ČETIRI TENORA - nedjelja, 21. svibnja 2017. u 20,00 sati / Velika dvorana centra "Gervais" Opatija

Datum: 18.5.2017.

Od kad su se ljetos prvi put zajedno pojavili na pozornici, Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić postali su jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni. Okupljeni pod imenom Četiri tenora, ovi dalmatinski slavuji oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih standarda i opernih arija.

Đani Stipaničev nadaleko je poznat po svojim bogatim vokalnim sposobnostima i glumačkom talentu u kombinaciji s neodoljivim mediteranskim šarmom i smislom za humor. Vladimir Garić tenor je splitske klape 'Cambi' i član Opere HNK Split. Marko Škugor, 'šibenski Jose Carreras', je 2013. kao član 'Klape s mora' predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, nakon čega je krenuo u solo karijeru i nedavno izdao svoj prvi album 'Dalmatinska vilo'. Marko Pecotić Peco, dugogodišnji je član klape 'Iskon', a kao solist publici je najpoznatiji po pjesmi 'Samo ljubav ostaje' za uvodnu špicu popularne serije 'Larin izbor'.

Izvedbama arije 'Nessun Dorma', Oliverove 'Cesarice' i Cocine 'Vilo moja' te čuvenih 'Funiculi Funicula', 'Chitarre Romane', 'Grande Amore', 'Canzone per te',  Četiri tenora već su oduševili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar, Dubrovnik... a upravo su snimili i prvi vlastiti singl 'Pričaj mi'.

Ulaznice za mjesta u parteru su rasprodana, a ulaznice za balkon po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na blagajni Festivala Opatija radnim danom od 8 do 16 sati.