Grad Opatija
Službene stranice

Mamma's Show oduševio gledatelje u Gervaisu

Datum: 12.3.2018.

Da godine nisu važne kada je u pitanju ples, glazba i dobra zabava dokazale su sudionice jedinstvenog revijalnog plesnog natjecanja za dobnu skupinu 30+ Mamma's show, održanog u sklopu kvalifikacijskog turnira DanceStar u subotu navečer u Gervaisu.

Mnogobrojni gledatelji uživali su u odličnoj energiji i zabavnim koreografijama rasplesanih mama i tata mladih plesača iz cijele Hrvatske i iz Slovenije, a najuspješnije plesače, grupe i koreografije odabrao je žiri u sastavu: gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, primabalerina Almira Osmanović, Viviana Kalmar iz Dentalnog centra Vivident Kalmar i predstavnik medija Igor Rivetti s Kanala RI. Posebni gosti večeri bili su mlada riječka pjevačica Antonela Doko i trio Matea, Dominik i Vanja, u kojem su i plesačica i plesači nastupili u štiklama.

Show je organiziran prema ideji mame Ane Jugo iz Rijeke kako bi i roditelji plesača koji aktivno plešu dobili mogućnost pokazati na pozornici svoje vještine.

- Ideja se rodila prije godinu dana kada sam gledala nastupe mladih i malo starijih plesača te zamislila kako bi bilo dobro okupiti plesače raznih generacija. Poanta je da rušimo okvire i pomičemo granice. Uspjeli smo ostvariti ideju i danas je ovdje preko osamdeset plesača roditelja. Ovo revijalno natjecanje smo nazvali samo formalno Mamma's Show, u konkurenciji imamo i tate, kazala je Jugo. Apsolutni pobjednici Mammas Showa bili su plesači iz Karlovca, drugo mjesto pripalo je cheerdancericama iz Slovenije, a treće mjesto Riječankama iz K2K studia. Najbolja plesačica odabrana je iz slovenske grupe Mama mia, a najboljeg muškog plesača te najbolju grupu imali su gosti iz Karlovca. Nagrade su dobili i svi koreografi, a glavni sponzor nagrada bio je centar Vivident Kalmar.

Članica žirija u Mamma's Showu te članica žirija kvalifikacijskog turnira DanceStar primabalerina i plesna pedagoginja Almira Osmanović vrlo je zadovoljna nastupima mladih plesača, ali i prostorom Centra Gervais u kojem se održava natjecanje te oduševljena ljepotama Opatije.

- Opatija je uvijek bila i ostala čarobna. Sretna sam što sam imala priliku boraviti u Opatiji i biti član žirija. Istovremeno se i u Slovačkoj održava kvalifikacijsko natjecanje DanceStar, na koje sam također pozvana, ali odabrala sam Opatiju, kako bih mogla osjetiti energiju ovog predivnog grada. Natjecanje je odlično, ima puno natjecatelja koji su bili iznenađujuće dobri, jer nije uvijek tako. U ples treba uložiti puno truda, vremena i ljubavi, a plesač vježba cijeli svoj život, kako bi bio to što jest, istaknula je Osmanović.