Grad Opatija
Službene stranice

Matea Kršanac i Enrico Marotti najuspješniji opatijski sportaši

Datum: 8.2.2019.

U SD Marino Cvetković dodijeljene nagrade najboljim opatijskim sportašima u 2018. godini

   Najboljom sportašicom Grada Opatije za 2018. godinu proglašena je Matea Kršanac iz Streljačkog kluba DVD Opatija, a najuspješnijim sportašem jedriličar na dasci Enrico Marotti iz Društva sportova na moru Volosko, dok su strijelkinje STK DVD-a Opatija i automobilisti iz AK Opatija Motorsport najbolji seniorski klubovi.

Nagrade najboljim sportašima, sportskim kolektivima i sportskim djelatnicima uručene su laureatima na svečanosti u sportskoj dvorani Marino Cvetković u prisutnosti predsjednika Sportskog saveza grada Opatije Fernanda Kirigina, gradonačelnika Ive Dujmića, zamjenika gradonačelnika Vere Aničići Emila Priskića, predsjednika Gradskog vijeća Roberta Kurelića, predsjednika Zajednice sportova PGŽ-a Veljka Karabajića, pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora i voditelja Ureda za programe lokalnog sporta Siniše Krajača, tajnika Zajednice sportova PGŽ-a Darka Ivoševića, tajnika riječkog Sportskog saveza Slaviše Bradića te Ivice Škeca iz Zajednice sportskih udruga općine Lovran.

Prikazan je kratki film o najuspješnijim opatijskim sportašima, a u glazbenom dijelu nastupio je opatijski glazbenik Dražen Turina Šajeta.

Predsjednik SSGO-a Fernando Kirigin pozdravio je prisutne sportaše, trenere, sportske djelatnike, roditelje i uzvanike i čestitao laureatima na uspjesima te im zahvalio što promoviraju naš grad u državi i u svijetu.

- U prošloj godini su naši sportaši osvojili stotine zlatnih, srebrnih i brončanih medalja. Imamo više od 1.250 registriranih sportaša u 36 sportskih udruga koje su članice Sportskog saveza, a sigurno je još toliko građana uključenih u sportsku rekreaciju. Imamo i svjetskog prvaka, a to je odlično ne samo za promociju našeg grada, već i regije i države, kazao je Kirigin.

Čestitke nagrađenim sportašima uputio je i gradonačelnik Ivo Dujmić koji je istaknuo kako Grad prati rad sportskih klubova i njihovih članova.

- Tijekom godine pratimo sve vaše rezultate te im se divimo. Ponosni smo što opatijski sportaši postižu odlične uspjehe diljem zemlje i svijeta. Dugo ste čekali sportsku dvoranu, a mi smo ponosni što smo vam je uspjeli i sagraditi jer vi to zaslužujete, naglasio je Dujmić.

Predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić naglasio je važnost sporta za razvoj cijelog društva.

- Grad Opatija može biti ponosan na vaše izvrsne rezultate. Sportaši su ambasadori svoje zajednice pronoseći dobar glas u sve krajeve zemlje i svijeta i na tome smo vam neizmjerno zahvalni. Trudimo se i trudit ćemo se i dalje da vam osiguramo dovoljno sredstava iz gradskog proračuna, rekao je Kurelić.

Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina - predsjednica, Kristina Tubić, Mario Šikić, Franjo Dobrila, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin izabrao je ovogodišnje šampione – najuspješnije sportaše i sportske djelatnike Grada Opatije u 2018. godini.

Najuspješniji sportaš Grada Opatije Enrico Marotti član je Društva sportova na moru Volosko i najuspješniji hrvatski jedriličar i višestruko najbolji opatijski sportaš koji je sredinom rujna postao svjetski prvak u slalomu na IFCA svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci. Ovo mu je peta titula najboljeg sportaša Grada Opatije.

Najuspješnije sportašica Matea Kršanac članica je Streljačkog kluba DVD-a Opatija, a na prvenstvu svijeta u Field Targetu u kategoriji juniorki osvojila je 4. mjesto te u kategoriji seniorki 5. mjesto.

Najuspješnija seniorska ekipa u 2018. godini je ekipa AK Opatija Motorsporta u sastavu Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Viliam Prodan, Marko Stiperski, Luka Raštegorac, Igor Puž, Tihomir Pašić i Paolo Mavričić, dok najuspješniju žensku seniorsku ekipu čine članice Streljačkog kluba DVD-a Opatija u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac i Suzana Lunder.

Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Roko Stipanović iz Yacht cluba Croatia Opatija, najbolja juniorka je Gala Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani, dok je nagrada za najuspješniju žensku juniorsku ekipu dodijeljena Streljačkom klubu DVD-a Opatija u sastavu Natali Voskion, Ana Kukuruzović i Iva Kukuruzović. Najuspješniji sportaš kadet u protekloj godini bio je David Milinovich iz Karate kluba Opatija, a najuspješnija kadetkinja Alessia Čekada iz Karate kluba Opatija. Nagrada zaslužni sportski djelatnik otišla je u ruke Ivici Šćuriću iz Jedriličarskog kluba Opatija, Julijani i Adrianu Rumora iz Športsko ribolovnog kluba Jadran te Branku Močibobu iz Sportskog saveza grada Opatije. Posebno priznanje sportašima za ostvarena izuzetna sportska postignuća dobili su Mladen Sigurnjak iz Auto kluba Opatija i Bojan Juranić iz AK Opatija Motorsport.

Nagrađeni su i perspektivni sportaši – Lara Hunčak iz Rukometnog kluba Liburnija Opatija, Len Dujmić iz Vaterpolo kluba Opatija, Tija Dujmović iz Jedriličarskog kluba Opatija i Kristian Zoričić iz Karate kluba Opatija. Ocjenjivački sud Sportskog saveza Grada Opatije dodijelio je i posebno priznanje koje je otišlo u ruke Suzani Lunder iz Streljačkog kluba Opatija.