Grad Opatija
Službene stranice

Novi parkirni aparati

Datum: 18.4.2019.

Četiri aparata u funkciji na opatijskim ulicama 

Tvrtka Opatija 21 obavještava korisnike parkinga u Opatiji da su najavljeni novi parkirni aparati od jučer, 17.04.2019., postavljeni na sljedećim lokacijama:

  • Parkiralište „Tržnica“ u ulici Eugena Kumičića
  • Maršala Tita kod kućnog broja 139 – hotel Admiral
  • Maršala Tita kod kućnog broja 138 – hotel Mozzart
  • Ičići centar, ispred marketa

Podsjetimo, Opatija 21 uvodi novi sustav naplate primjenom najmodernijih tehnologija. U prvoj fazi 20 aparata postavlja se u nultoj parkirnoj zoni. Dobra je novost i to što, ako platite parking u nultoj zoni pa se potom premjestite u nižu zonu, plaćena karta vrijedi, što do sada nije bio slučaj. Iduće godine planira se postavljanje još 24 aparata širom Opatije.

Novi su parkomati multifunkcionalni uređaji, jednostavni za korištenje, primaju i kovanice i novčanice, kao i kreditne i debitne kartice te rade uz pomoć internetske veze. Nakon što upišete registarsku oznaku svoga vozila aparat će prepoznati imate li već pravovaljanu pretplatničku kartu po bilo kojoj osnovi, kako ne biste dva puta platili uslugu.

Osim parkomatima, parking u Opatiji sada možete platiti i aplikacijom za pametne telefone PayDo. Dobrobit za korisnike aplikacije, pored jednostavnosti primjene, je i to što neće morati platiti naknadu za korištenje SMS poruka, koja prema važećim tarifama HAKOM-a po svakoj poruci iznosi 0.89 lp, a veliko će olakšanje pri plaćanju parkinga aplikacijom osjetiti i strani turisti.