Grad Opatija
Službene stranice

Novogodišnja zdravica i otvaranje kupališne sezone

Datum: 1.1.2019.

Nazdravljeno s 3000 čaša pjenušca, u Opatiji boravi 4 300 turista, mnogi od njih pratili Opatijske kukale na otvaranju sezone

 

  Dvanaest sati nakon novogodišnjeg vatrometa, slavlje se danas nastavilo tradicionalnom podnevnom zdravicom na terasi hotela Kvarner, gdje su čestitku gostima i zahvalu što su upravo Opatiju odabrali za doček Nove godine, na devet jezika uputili gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica TZG Opatija Suzi Petričić te turistički vodiči. Pridružili su im se i članovi Puhačkog orkestra Lovran, koji su svoju čestitku uputili na „jeziku glazbe“, predstavivši se klasičnim božićno-novogodišnjim repertoarom u prigodnom programu koji je vodio Ivica Vrkić. Okupljeni su nazdravili s 3000 čaša pjenušca s ugraviranim motivom Djevojke s galebom koja je gostima ostala kao suvenir za uspomenu. Uz tisuće domaćih „feštara“ i gostiju iz susjednih mjesta, Opatiju je za ulazak u 2019. odabralo 4.300 turista koji su najvećim dijelom stigli iz Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke.

Time je okrunjena rekordna turistička godina za Opatiju, koja je završila s povećanjem broja noćenja od 1 posto, odnosno s ostvarenih više od milijun i 430 tisuća noćenja i povećanjem broja dolazaka za 4 posto, odnosno s ostvarenih 454 tisuće dolazaka.

Ljekovitost opatijske klime i mora tijekom čitave godine poznata je još od sredine prošlog stoljeća, a svake Nove godine na to podsjećaju Opatijski kukali, koji su danas svečano otvorili novu kupališnu sezonu zdravicom među valovima, ispred kipa Djevojke s galebom. Kuma otvaranja sezone bila je Đana Pahor, ravnatejica Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Za dobru zabavu ispred Šporera pobrinuli su se izvrsni Spart Jazz Trio i In Between Band. Adventski program ispred Šporera završava sutra, 2. siječnja, druženjem s Orašarom i vilenjacima od 12 do 19 sati te večernjom zabavom od 19 sati uz Jabe Acoustic. No, Advent u Opatiji „produžit“ će Ledena čarolija, pa će sve do 13. siječnja Opatijci i posjetitelji grada moći klizati na Ljetnoj pozornici i uživati u adventskoj ponudi prigodnih kućica kraj klizališta.