Grad Opatija
Službene stranice

Obavijest roditeljima i učenicima srednjih škola o sufinanciranju obveznih udžbenika

Datum: 6.9.2017.

Zbog učestalih upita obavještavamo javnost posebice roditelje i učenike o načinu ostvarivanja prava na sufinanciranje udžbenika učenicima srednjih škola.

Gradsko vijeće Grada Opatije na sjednici održanoj dana 31.srpnja 2017.godine usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti. Odlukom je propisano da se učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Opatije osigurava sufinanciranje nabave udžbenika u visini od 750 kuna sa primjenom od 01.siječnja 2018.godine.

Odlukom je također regulirano da način ostvarivanja prava i obveza vezanih uz sufinanciranje utvrđuje gradonačelnik svojom Odlukom za svaku školsku godinu. Odlukom će se dakle definirati svi uvjeti za ostvarivanje prava,  rokovi za podnošenje zahtjeva kao i obrazac za podnošenje zahtjeva.

Po donošenju navedene odluke gradonačelnika javnost će biti pravovremeno obavještena putem mrežnih stranica Grada Opatije (www.opatija.hr)., a obavijest će biti proslijeđena srednjim školama na području PGŽ.

Zahvaljujemo na razumijevanju.