Grad Opatija
Službene stranice

Održala se 1. tribina na temu parkirne politike

Datum: 10.2.2018.

U Vili Antonio jučer navečer održana je prva od tri najavljene tribine koje organizira Grad Opatija i Gradsko vijeće Opatije na temu kreiranja novih uvjeta organizacije javnih parkirališta na području grada.

Uvodnu riječ imao je gradonačelnik Ivo Dujmić koji je nazočne sudionike na tribini upoznao s ključnim informacijama oko preuzimanja upravljanja parkingom, održavši i kratku prezentaciju (koja je dostupna preko označenog linka). Sudjelovali su i direktor tvrtke Opatija 21. Igor Štok, uz nazočnost predsjednikaGradskog vijeća dr.sc. Roberta Kurelića, pojedinih vijećnika Gradskog vijeća, a tribinu je moderirala Romina Alkier.

Podsjetimo, nakon što istekne ugovor o koncesiji s tvrtkom koja je deset godina bila koncesionar javnih parkirnih površina u Opatiji u ožujku ove godine, Grad Opatija preuzet će upravljanje javnim parkinzima, preko gradske tvrtke Opatija 21. koja će operativno voditi tu djelatnost. Opatija 21 intenzivno se priprema za preuzimanje javnih parkinga kako bi sustav glatko prešao iz jednog oblika u drugi oblik upravljanja, te da građani i ostali korisnici javnih parkirnih površina ne osjete promjene zbog prebacivanja sustava koje u organizacijskom smislu nisu zanemarive.

Prije no što se kreiraju konačni novi uvjeti parkiranja, provodi se niz savjetovanja s građanima, pa je tako otvoreno i javno savjetovanje na www.opatija.hr koje traje do 2. ožujka, te se u veljači organiziraju i javne tribine na kojima građani mogu artikulirati svoje ideje, prijedloge i razmišljanja ili kvalitetnije upoznati sa novinama.

Naredna tribina održat će se u ponedjeljak, 12. veljače u 18h u prostorima OŠ Ičići u Ičićima, te treća po redu 19. veljače u 18h u Centru Gervais.