Grad Opatija
Službene stranice

Održan Festival orkestara puhačke glazbe „Naš svijet je glazba“

Datum: 15.5.2017.

Proteklog vikenda Opatijska je rivijera bila u znaku nota puhačkih orkestara. Održala se manifestacija „Naš svijet je glazba“  festival puhačkih orkestara koje 25. godinu za redom organizira Puhački orkestar Lovran. Ova manifestacija s dugom tradicijom okuplja orkestre iz okolnih zemalja i predstavlja njihov glazbeni izričaj na koncertima koji se održavaju u Lovranu i Opatiji.

Nakon početnog koncerta gostujućih orkestara u lovranskom kinu, održanom u petak, u subotu održan je koncert svih sudionika u parku ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Uz domaćine - Puhački orkestar Lovran, na ovogodišnjem festivalu nastupili su orkestri iz grada Castelnuovo di Porto (Rim, Italija) i budipeštanskog 17. okruga (Budimpešta, Mađarska). Lovranski orkestar oduševio posjetitelje odabirom poletnih skladbi iz njihovog repertoara - jazz i latino uspješnica te nekoliko rock klasika u orkestralnoj varijanti. Mađarski orkestar predstavio se publici prepoznatljivim skladbama iz bogate glazbene tradicije, a talijanski orkestar je priredio glazbeno-scenski spektakl kombinirajući marching band elemente s koračnicama talijanskih uspješnica.

U nedjelju je uslijedilo veliko finale u kojem su nakon okupljanja na opatijskoj tržnici orkestri  prodefilirali opatijskom glavnom ulicom do Slatine, gdje je održan i zajednički promenadni koncert na plaži. Potom uslijedio je defile orkestara Lovranom, gdje su također održali koncert, te je ovogodišnji Festival svečano zatvoren.