Grad Opatija
Službene stranice

Održan svečani mimohod branitelja glavnom opatijskom ulicom

Datum: 6.8.2017.

U povodu proslave praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja 5. kolovoza i obilježavanja 22. godišnjice vojno-redarstvene akcije "Oluja"  u subotu, 5. kolovoza u ranim večernjim satima u Opatiji održan je svečani mimohod branitelja Opatije i liburnijskih općina.

Braniteljima su se u mimohodu pridružili i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je pozdravio okupljene na Slatini na koncu mimohoda, te čestitao praznike koji se obilježavaju 5. kolovoza.

Mimohodom je odana počast uz prisjećanje na žrtve Domovinskog rata ali i pobjedu koja je izvojevana, a braniteljima su se ove godine pridružili predstavnici liburnijskih općina, te predstavnici  udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pričuvni dočasnici, časnici, viši časnici, policije, vatrogasaca, lovaca, kojima su se pridružili građani, gosti, turisti….

Zastavni vod pritom je nosio ratne zastave postrojbi čijim  su pripadnicima u vrijeme rata bili branitelji ovoga kraja.

Mimohod je pratio Puhački orkestar Lovran, a ove godine uz Opatijske mažoretkinje sudjelovale su i kao gošće mažoretkinje iz Žminja.

Samom svečanom činu, mimohodu opatijskim centralnim ulicama uz pratnju limene glazbe i mažoretkinja koji je startao ispred hotela Ambasador, prethodilo je polaganje vijenaca u more ranim jutarnjim satima na opatijskom mulu.

Defile je potom stigao na Slatinu, gdje je ceremonija uz intoniranje himne okončana dizanjem zastave na jarbol. Nakon protokolarnog svečanog dijela obilježavanja program se nastavio koncertom na Slatini uz domaće snage.