Grad Opatija
Službene stranice

Održan XII. kolegij gradonačelnika

Datum: 11.7.2016.

Na prijepodne održanom kolegiju gradonačelnika Ive Dujmića i zamjenika Marine Gašparić i Fernanda Kirigina sa resornim pročelnicima gradske uprave sumirani su događaji održani proteklog vikenda u Opatiji.

Riječ je bila konkretno o manifestaciji RetrOpatija, održanoj prošle subote. RetrOpatija oživila je središnji dio grada, započela je u subotu popodne a odvijala se do duboko u noć u nedjelju te prema procjenama TZ grada Opatije privukla je oko 15 tisuća posjetitelja u grad.

Uključili su se svi bitni faktori gospodarskog života grada, od hotelijera, ugostitelja, obrtnika; glavna je prometnica m. Tita bila zatvorena za promet, što je omogućilo odvijanje ovakvog, specifičnog tipa događaja, kojeg očito gosti i drugi posjetitelji priželjkuju. Prema prvim dostupnim reakcijama sudionika, manifestacija je premašila očekivanja ne samo po brojnosti posjetitelja, već i  prema ocjeni ukupnoga dojma čije se refleksije vide po društvenim mrežama, medijima, ali i usmenoj predaji i danas…

Stoga, Grad Opatija pohvaljuje djelatnike TZ grada Opatije koji su organizirali spomenutu manifestaciju, ali i sve gospodarske subjekte i ostale  koji su se uključili u organizaciju. Kroz ovaj izuzetno zanimljiv događaj, svi su sudionici dali neosporivo bitan i vrijedan doprinos krajnjem uspješnom rezultatu, te formatiranju ukupne slike Opatije kao zanimljive,  žive i atraktivne destinacije za sve generacije.

Na kolegiju su razmatrane  i druge teme koje bi se trebale naći na dnevnom redu redovne sjednice Gradskog vijeća Opatije.