Grad Opatija
Službene stranice

Održana druga po redu tribina za građane o kreiranju parkirane politike u Opatiji

Datum: 13.2.2018.

U školskoj dvorani u Ičićima sinoć je održana druga po redu najavljena tribina  u organizaciji Grada Opatija na temu upoznavanja sa stavovima i mišljenjima građana na temu novih uvjeta organizacije javnih parkirališta na području grada, koji su u pripremi.

Uvodnu riječ imao je gradonačelnik Ivo Dujmić koji je nazočne sudionike na tribini upoznao s ključnim informacijama oko preuzimanja upravljanja parkingom, uz kratku prezentaciju koja je dostupna i preko označenog linka. Sudjelovali su i direktor tvrtke Opatija 21. Igor Štok, uz nazočnost predsjednika Gradskog vijeća dr.sc. Roberta Kurelića, i zainteresiranih građana, a tribinu je moderirala Romina Alkier.

Nakon što istekne ugovor o koncesiji s tvrtkom koja je deset godina bila koncesionar javnih parkirnih površina u Opatiji u ožujku ove godine, Grad Opatija preuzet će upravljanje javnim parkinzima, preko gradske tvrtke Opatija 21. koja će operativno voditi tu djelatnost. Opatija 21 intenzivno se priprema za preuzimanje javnih parkinga kako bi sustav glatko prešao iz jednog oblika u drugi oblik upravljanja, te da građani i ostali korisnici javnih parkirnih površina ne osjete promjene zbog prebacivanja sustava koje u organizacijskom smislu nisu zanemarive.

U cilju što kvalitetnije pripreme, provodi se niz savjetovanja s građanima, pa je tako otvoreno i javno savjetovanje na www.opatija.hr koje traje do 2. ožujka, gdje se zainteresirana javnost također može uključiti i poslati svoje prijedloge i mišljenja.

Treća po redu tribina na ovu temu održat će se 19. veljače, s početkom u 18h u Centru Gervais, u organizaciji Gradskog vijeća Grada Opatije.