Grad Opatija
Službene stranice

Opatija domaćin Prvenstva Hrvatske u kickboxingu

Datum: 14.4.2018.

U opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković okupilo se preko 260 boraca iz cijele Hrvatske.

Preko 260 boraca iz 60 klubova iz cijele Hrvatske nastupilo je na Prvenstvu Hrvatske u kickboxingu održanom 14. travnja u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković u organizaciji Opatija Fight Cluba i Kickboxing saveza PGŽ-a. Borbe su se odvijale istovremeno na tri borilišta u čak četiri discipline – low kick juniori, point fighting stariji kadeti, light contact juniori i kick light seniori, a najuspješniji natjecatelji su glavni kandidati za sastav reprezentacije juniora koji će krajem ljeta nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Italiji te seniora koje ove jeseni čeka Europsko prvenstvo u Mariboru i Bratislavi.
Na svečanom otvaranju prisutne natjecatelje, trenere, suce i gledatelje pozdravili su predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić, predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin i u ime domaćina predsjednik OFC-a Mladen Kranjčec.
Predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić iskazao je zadovoljstvo što se ova državna prvenstva i ove godine održavaju u Opatiji te zaželio svim sudionicima puno uspjeha i sportske sreće te ih pozvao na fair play.
Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić istaknuo je kako je Opatija grad sporta te se nalazi među četiri grada u Hrvatskoj koja najviše izdvajaju za sport, a sve kako bi motivirali što više građana na bavljenje sportom.
Predsjednik SSGO-a Fernando Kirigin pohvalio je rad Opatija Fight Cluba te im čestitao na dobivanju domaćinstva državnih prvenstava.