Grad Opatija
Službene stranice

Opatiji priznanje za „Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice u 2017.“

Datum: 16.3.2017.

U opatijskom hotelu 4. opatijska cvijeta danas je otvorena Deveta regionalna konferencija o sigurnosti gradova, koja će trajati do 17. ožujka, u organizaciji časopisa za zaštitu i sigurnost osoba i imovine „Zaštita“ te među ostalima i uz potporu Grada Opatije.

Grad Opatija dobio je Priznanje u kategoriji „Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice“ u 2017. koji je detaljnije okupljenima predstavio načelnik PP Opatija Damir Brnas, dok je gradonačelniku Opatije Ivi Dujmiću uručena Zahvalnica na potpori organizacije ove 9. međunarodne  konferencije „Sigurnost gradova 2017.“

Konferenciju je službeno otvorio državni tajnik u ministarstvu obrane RH Tomislav Ivić, a nazočne su ispred domaćina pozdravili i Goran Petrc, pročelnik Ureda županije PGŽ te Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije.

Gradonačelnik je naglasio da je Opatija siguran grad, što je danas izuzetno bitna činjenica, osobito s aspekta daljnjeg razvoja glavne gospodarske grane u Opatiji – turizma, budući da broj ljudi što obitavaju na području grada tijekom sezone, u njezinoj špici za više tisuća premašuje broj stanovnika. Brojke turističke posjećenosti iz godine u godinu rastu, Opatija obara vlastite rekorde, pa je činjenica da je siguran grad i te kako relevantna i u sferi gradske ekonomije.

Naveo je i da postoji čvrsta, organizirana i kvalitetna suradnja koja se ostvaruje kroz koordinacije i aktivnosti Vijeća za prevenciju kriminaliteta na razini četiri liburnijskih jedinica lokalne samouprave (Grad Opatija i općine Lovran, Matulji, Mošćenička Draga), što doprinosi ukupnom rezultatu i razini sigurnosti osoba i imovine na ovom području.